25 юли

Хакнат ли съм ?

От този сайт можете бързо да направите проверка.

Хакнат ли съм

https://haveibeenpwned.com/

Показва, дали някой от сайтовете, които ползване не е бил ХАКНАТ и от дам да са изтекли Ваши данни. / име, имейл, парола …/

Съвета е да ги смените ако има нещо нередно!

07 мар.

РЕШЕНИЕ – api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0-dll

skype-dll

След версия 7.33 на SKYPE пак проблеми. На много компютри излезе съобщение, че скайп няма да стартира заради следната грешка

api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0-dll

Решението е просто. Трябва да имате:

 

 

26 май

Заплахите от криптовируси – най-разпространените в България

ransomware

Зловредните кодове, криптиращи информацията на засегнатия компютър, искат откупи от поне 1 биткойн (около 400 долара). Дори и плащането на тази сума не гарантира освобождаването на засегнатите данни.

Основен метод за разпространение на тези вируси е имейл комуникацията – обикновено те идват под формата на известите за неплатена или чакаща фактура, съобщение за недоставена пратка – или дори CV на потенциален служител.

При отваряне на прикачен в писмо файл се активира (или сваля) зловредният код, който има за цел да криптира документи на устройството, от което е отворен. Файловете на компютъра се криптират – като според вариацията на семейството на вируса те биват преименувани с различни разширения – или остават привидно непокътнати – но недостъпни за потребителя. Следва разпространение на заплахата по мрежата и към други свързани с нея устройства.

Read More

19 юни

Скайп не може да зареди – dxva2.dll -РЕШЕНИЕ

Skype все повече няма да поддържа Windows XP . Ако търсите решение на следната грешка:

Fail to load library dxva2.dll

Read More

%d блогъра харесват това: